SkonRog                     Dansk folkemusik

Hvad er en skonrog?


En skonrog er en meget hård rugbrøds tvebak, beskøjt.
Sidste del af ordet, er rug. Hører under begrebet: beskøjter. Fra Tyskland: schön + roggen = ""smukke rugbrød"" Tysk: Hartbroot. Holl.: Hardbrood, tweebak.".
Søfarende havde altid skonrogger med når de drog ud på havet.

 

 
Opskrift på skonrogger

1 kg. rugsigtemel/eller sigtemel.
10 gram gær
3/4 l lunken vand
1 tsk.salt
evt,urtefrø
2 tsk. persillefrø
2 tsk.kommen.

Udrør gæren i ca. 4 dl. lunken vand, kom mel og salt i.
Ælt dejen.
Vand tilpasses med henblik på en blød og smidig dej.
Dejen stilles til hævning et lunt sted 3-4 timer.
Dejen æltes og formes til trekantede skonrogger med 3 små boller på spidserne
på 175 g færdig vægt 156 g.
Brødene tildækkes med et klæde,hæver på et lunt sted ca. 1 time.
Pensles med kold vand.
Bages i en forvarmet ovn på 250 gr c.efter 5 min.skrues ned til 200 gr.c

Bages færdig - ca. 10 min.

God fornøjelse.

Tilbage til forsiden


Vinden fri

<= Download demo

Booking